Köpvillkor Volnys Trafikskola AB

Följande villkor gäller för Volnys Trafikskola AB:s försäljning i Sverige.

1. Beställning mm

Beställning av en vara eller tjänst sker på vår hemsida eller via telefon eller i receptionen på Volnys Trafikskola AB. Om du beställt via hemsidan och betalt skickar vi en orderbekräftelse till dig.

2 Priser

Priserna anges i svenska kronor och inkluderar moms om inget annat anges. Priset på varan/ tjänsten är det som anges på webbplatsen eller på trafikskolan på beställningsdagen. Eventuell fraktkostnad tillkommer se under §4

3 Betalning

Qliro är Volnys Trafikskola AB,s betalleverantör och hanterar betaltransaktioner i kassan på E-handeln. När du väljer Swish ser du därför att betalmottagaren är Q*Volnys Trafikskola AB, vilket betyder att det är Qliro som är mottagare av pengarna för köpet och hanterar betalningen åt Volnys Trafikskola AB.

Betalning görs i samband med beställningen, vilket innebär att du betalar din order direkt via kontokort (Visa eller Mastercard), swish, delbetalning eller faktura.  

4 Leverans och frakt av fysiska böcker.

Du hämtar dina varor hos Volnys Trafikskola AB, 3–7 arbetsdagar efter att vi fått din beställning. Vi svarar inte för dröjsmål som beror på hinder utanför vår kontroll (force majeure). Vi levererar endast inom Sverige. För varor som inte levereras över Internet tillämpar vi enhetsfrakt på 75 kr per order.

5 Ångerrätt/Retur (gäller endast distansavtal)

1.     Retur inom 14 dagar    

2.     Kunder har rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från den dag då kunden mottar varan/tjänsten. Kunden ska meddela Volnys Trafikskola AB om detta inom fjorton (14) dagar från den dag varan togs emot eller tjänsten betalades. Meddelandet ska ske per e-post eller brev till den adress som anges i slutet av dessa köpevillkor. Gör du inte detta har du inte längre rätt att ångra ditt köp. På Konsumentverkets hemsida, www.konsumentverket.se, finns ett standardformulär som kan användas vid utövande av ångerrätten.    

3.     Om du utövat ångerrätten ska du utan dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då du meddelade oss om ditt beslut att frånträda avtalet återsända köpt vara. Varan/varorna ska returneras till adressen Volnys Trafikskola, Reenstiernagatan 14 B, 981 39 KIRUNA. Vid retur/ångerköp krävs följesedel, kvitto eller ordernummer. Retur får inte ske mot postförskott. Du ska betala kostnaden för återsändandet av varan.    

4.     Vid transport av varan från dig till oss står du risken för varan. Detta innebär att om varan kommer bort eller skadas under transporten till oss ansvarar du för detta. Du är också ansvarig för varornas minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.    

5.     Om du frånträder avtalet kommer alla betalningar du gjort att återbetalas, med undantag för extra leveranskostnader på grund av att du valt ett annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder. Återbetalning sker med samma betalningsmetod som vid köpet. Detta innebär att vi sätter tillbaka köpesumman, med eventuella avdrag enligt ovan, på samma kort som du använde vid köpet. Återbetalningen sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur eller du på annat sätt visat att varan sänts tillbaka.    

6.     Gäller avtalet en utbildningstjänst gäller inte ångerrätten om utförande av tjänsten påbörjats, till exempel om du har öppnat och godkänt villkoren i Teoricentralens profil.    

7.     Du har rätt att frånträda ett avtal om utbildningstjänst utan att ange något skäl inom 14 dagar från det att avtalet ingicks. Se ovan i punkt 2 hur du går tillväga för att frånträda avtalet.

§6 Behandling av personuppgifter

Personuppgifter som lämnas vid beställning av vara eller tjänst kommer att registreras och lagras elektroniskt. Informationen används enbart för att administrera beställningen och för att tillhandahålla den service som efterfrågas av kunden. Mer information om hur personuppgifter behandlas finns på Volnys webbplats i dess integritetspolicy som du kan läsa här: https://volnys.se/integritetspolicy/.

§7 Reklamation

Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad ska du kontakta oss så snart som möjligt. Vid övriga reklamationer tillämpar vi svensk lag och konsumentköplagen. Vi följer även Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

§8 Tvist

Eventuella tvister mellan parterna som inte kan lösas på plats, ska lösas genom svensk lag och domstol enligt svensk lag och konsumentköplagen. Kunden har också möjlighet att vända sig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

§9 Kontaktuppgifter

Volnys Trafikskola AB
Reenstiernagatan 14 B
981 39 Kiruna
Tel. 0980-310554
Org. nr. 559136-8427

info@volnys.se
www.volnys.se